Järn mot trötthet

järn mot trötthetVäldigt många människor drabbas någon gång av järnbrist. Och faktum är att det är den vanligaste typen av näringsbrist i världen efter proteinbrist. Har man järnbrist är det viktigt att öka sitt intag av järn, antingen i den vanliga kosten eller i form av kosttillskott.

hemofer järntabletterHemofer järntabletter för dig som inte får i dig tillräckligt med järn genom kosten.

59 :-

TILL BUTIK

Järn och trötthet

Järnbrist i kroppen kan yttra sig på flera olika sätt. Bland annat kan järnbrist leda till att man känner sig allmänt trött och hängig. Men järnbrist kan även leda till många andra symtom, exempelvis håravfall eller försämrat immunförsvar.

Varför får man järnbrist?

Det enkla svaret på denna fråga är att man får järnbrist för att man får i sig för lite järn genom kosten. Men vissa kan råka ut extra lätt för järnbrist. Exempelvis löper fertila kvinnor större risk att drabbas av järnbrist i och med blodförlust vid menstruation. Men även idrottare, gravida kvinnor och vegetarianer och veganer löper större risk.

Järn i kosten

Förutom att ta kosttillskott för att öka sitt intag av järn bör man även få i sig en mer järnrik kost. Detta får man till exempel genom att äta olika typer av kött- och inälvsmat. Men det finns även mycket järn i olika typer av gröna grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *