Magnesium mot ledvärk

Många har idag brist av magnesium. Ofta orsakas detta av dålig kost och den processade mat som är vanlig i det moderna samhället. Magnesium är ett viktigt ämne för att kroppens muskler och nerver ska fungera som de ska. Därför kan magnesiumbrist orsaka symtom relaterade till detta. Många upplever förbättring av ledvärk vid ökat intag av magnesium.

ledins magnesiumLedins magnesiumtabletter med 250 mg magnesium per tablett.

80 kr
TILL BUTIK

Att öka sitt intag av magnesium mot ledvärk är något som fungerar för vissa. Eftersom ökat intag av magnesium har få eller inga biverkningar, samt inte kostar särskilt så kan det vara väl värt ett försök. Skulle det inte göra någon skillnad kan  man i alla fall utesluta magnesiumbrist.

Vill man få i sig mer magnesium är det, förutom om man äter magnesiumtillskott bra att man lägger om kosten något. Processad mat innehåller låga halter av magnesium, något som man bör undvika även av andra hälsoorsaker. Och för att få i sig tillräckligt med magnesium genom maten kan man öka sitt intag av exempelvis nötter, havre, råris och liknande.

Det finns ganska många orsaker till ledvärk. Några vanliga orsaker är exempelvis infektioner eller ledsjukdomar. Något som man säkert vet är att personer som tränar regelbundet i mindre utsträckning lider av ledvärk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *