Tandborste utan plast

Plast är skadlig för både hälsan såväl som miljön. Eftersom man använder tandborsten dagligen och i munnen, där ett stort antal partiklar lossnar från tandborsten så gör man helt rätt i att välja en tandborste utan plast, gärna ekologisk. Många av de tandborstar utan plast som finns på marknaden är tillverkade helt i bambu, såväl skaftet som stråna.

tandborste utan plasttandborste utan plast

Köp hos Bodystore

Denna tandborste utan plast gjord helt och hållet av bambu finns att köpa hos Bodystore. Eftersom den är gjord helt och hållet av bambu så är den inte enbart skonsam för dig själv. Den är även skonsam mot miljön. Dess material gör att den också är komposterbar. Stråna är gjorda av bambufibrer och därmed även mjuka och skonsamma för ditt tandkött.

De allra flesta typer av plast innehåller olika typer av skadliga kemikalier och man bör därför ta det säkra före det osäkra och plasta av sitt hem så gott det går. Särskilt vad gäller kök, badrum osv. Detta är inte en särskilt stor uppoffring sett till den nytta den kan göra för miljön och din egen hälsa. De skadliga ämnena i plast har en mängd olika biverkningar på kroppen. Många av ämnena är cancerogena och hormonstörande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *